Over mij.

“Ik ben geboren om te eten”. Dat is mijn lijfspreuk. Mijn liefde voor eten, koken en gastronomie is ontstaan in mijn kindertijd.

Melanie Derkx.

Melanie (33) is getrouwd met Jeroen en heeft een geweldig leuke dochter van 2, Pixie. Ze is gek op eten en altijd op dieet, wat dan weer een lastige combinatie is 😉 Als culinair onderneemster is zij de eigenaresse van POP. De combinatie van een eigen bedrijf en moeder, maakt dat haar leven soms een sneltrein is.

“Ik ben geboren om te eten”. Dat is mijn lijfspreuk. Mijn liefde voor eten, koken en gastronomie is ontstaan in mijn kindertijd. Opa die kastanjes pofte of oma’s befaamde komkommersalade. In de keuken meekijken als m’n moeder aan het kokkerellen was. Al mocht ik toen vaak alleen maar de aardappels schillen.
De droom om ooit een eigen hotel of restaurant te openen had ik al van kinds af aan. Wellicht dat deze voorliefde ietwat geromantiseerd werd door Hotel de Rozenboom uit GTST, maar toch. De liefde bleef.

Na mijn Gymnasium koos ik vreemder wijze niet voor de Hogere Hotelschool in Maastricht; ik besloot een héle andere weg in te slaan. Uiteindelijk ben ik via een omweg op de KU Leuven -waar ik in mijn studententijd enorm heb kunnen genieten van de Belgische keuken en het uitgaansleven- en de MER in Sittard, terecht gekomen in de financiële wereld. Als accountmanager Midden- en Klein Bedrijf was ik dolenthousiast als ik jonge gedreven of gerenommeerde ondernemers aan de tafel had zitten die hun horeca concept overhandigden. One day….dacht ik toen.

En die “One Day” is nu. Want na 5 jaar gewerkt te hebben als accountmanager, wilde ik weten hoe het zou zijn om ooit personeel aan te sturen in mijn eigen horecazaak en maakte ik de stap naar een managementfunctie. Met verve vervulde ik die rol…Totdat ik in 2017 moeder werd van Pixie… Hard werken en veel uren maken is niet erg, als je dit maar doet dáár waar je passie ligt. En dat was voor mij niet meer binnen het bankwezen. Ik haalde mijn passie uit het gerommel in mijn keuken, creatief bedenken en uitwerken. Gasten blij maken met mijn kunstwerkjes op het bord.

Mijn gevoel en ratio kwamen in gevecht. Ik wilde mijn hart volgen. Ik wilde de horeca! Altijd al geweten natuurlijk, niet naar geluisterd en nú is het moment.

Ik wil koken, producten in mijn handen hebben, mensen gelukkig maken met mijn eten, creaties op het bord bereiden maar ook beleving creëren. Gelukkig en in balans zijn; hard werken maar ook een leuke mama en vrouw zijn. En dus besloot ik eind 2018 mijn hart te volgen: baan opgezegd en het idee is ontstaan.

Tadaaaa meet POP, Party On a Plate: een feestje op het bord.